Annuaire association

Supprimer toutes les publicités avec l'asso-pack + ?
Commander !

Cotizasso, gérer les cotisations de vos adhérents

La presse en parle

Francia internetes oldal magyar vonatkozású kulturális események népszerűsítésére

    Párizs, 2009. február 19., csütörtök (MTI) - Francia nyelvű internetes portált indított közép-európai, s azon belül is elsősorban magyar vonatkozású kulturális események népszerűsítésére a párizsi Dialogues France-Europe centrale (Franciaország-Közép-Európa Párbeszéd) Alapítvány. A portálon online könyvesbolt is működik.


    Az első párizsi Magyar Irodalmi Fesztivál 2007-es megrendezését követően újabb hiánypótló kezdeményezéssel lepte meg a magyar és közép-európai kultúrák iránt érdeklődő francia közönséget a Dialogues France-Europe centrale Alapítvány: francia nyelvű internetes oldalt indított közép-európai, s azon belül is főleg magyar vonatkozású irodalmi, kulturális események népszerűsítésére - olvasható az alapítvány közleményében.
    A francia viszonylatban egyedülálló portál hírt ad magyar és magyar származású írókhoz, művészekhez kötődő, francia nyelvterületen megvalósuló programokról, köztük író-olvasó találkozókról, konferenciákról, koncertekről, színházi előadásokról, filmvetítésekről, kiállításokról, valamint a magyar kultúra iránt érdeklődő francia művészeket és értelmiségieket is bemutat.
    Az internetes oldalon online könyvesbolt is működik, ahol a könyvekről szóló kritikák segítségével ismerkedhet a kínálattal az olvasó. Folyóirata pedig francia érdeklődésnek megfelelő válogatásban francia és magyar nyelvű tanulmányokat, cikkeket tartalmaz.
    A kulturális hírportálon szinte napi rendszerességgel jelennek meg új információk, s hamarosan interaktív elemekkel is bővül - szerepel a kommünikében.
     A portál koncepcióját Virág Ibolya, Párizsban élő műfordító-könyvkiadó dolgozta ki, aki szerint az internet korában a kulturális jelenlét weboldal nélkül elképzelhetetlen, de ugyanakkor nagyon sok függ attól, hogy sikerül-e a célközönség elvárásainak megfelelő formában kommunikálni a sok információt.
     Véleménye szerint az eddig beérkezett olvasói üzenetek és könyvrendelések azt jelzik, hogy komoly igény van a különböző magyar és közép-európai vonatkozású kulturális híreket, eseményeket, kiadványokat egy helyen összegyűjtő és azokat információkkal kiegészítő portálra. (kulturpont.hu)
      


Réagir


CAPTCHA


Calendrier
« Septembre 2018 »
Lu Ma Me Je Ve Sa Di
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Livre d'or Pas encore de message

Aller sur le livre d'or

Galerie photos

Soirée Sándor Márai

Météo

Jeudi

min. 17 ° max. 27 °
Ciel dégagé

Vendredi

min. 10 ° max. 19 °
Pluie

Samedi

min. 16 ° max. 19 °
Couvert